HKZP na prvom “Air VG”-u

AIRVG 2017
13. svibnja 2017.
AIRVG 2017

Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP) je predstavila svoju djelatnost na izložbenom prostoru u sklopu prvog “AIRVG 2017 – Zrakoplovnog dana u Velikoj Gorici”, na prostoru Zrakoplovno-tehničkog centra, 13. svibnja 2017.

Na prvom „Air VG“-u posjetitelji su mogli razgledati vojne i civilne zrakoplove – MIG-21, kanader, Air Tractor, helikopter Mi-8, a imali su priliku vidjeti i ”Osvetnika Dubrovnika” – legendarni MiG-21 kojim je pilot Ivan Selak preletio u Hrvatsku 1992.g.

Na našem promidžbenom štandu posjetitelji su najveći interes pokazali prema mogućnosti za ostvarivanje profesionalne karijere u HKZP-u. Uz pitanja o tome čime se naša tvrtka zapravo bavi, kako se postaje kontrolor letenja, bilo je mnogo upita vezanih za poslove koje rade naši zaposlenici ostalih struka. Zainteresirani su saznali kakav selekcijski proces prilikom zapošljavanja u HKZP-u, kako izgleda školovanje operativnog osoblja (kontrolorskog, tehničkog, meteo, „fligt data“ i dr.), što znači dozvola za rad u zrakoplovstvu, kako se do nje dolazi te koju vrstu poslova tko obavlja. Kolege iz zrakoplovne zajednice koji su posjetili štand HKZP-a najviše su bili zainteresirani za proces objave navigacijskih karata i  proces dobivanja odobrenja za letenje dronovima.

„Air VG“ je održan u okviru projekta “Velika Gorica – Grad zrakoplovstva”, a HKZP je od početka pružio punu podršku inicijativi Grada Velike Gorice te je bio i domaćin potpisivanja Povelje prijateljstva u srpnju 2016.g.