Prezentacija HKZP-a u DUZS-u

15. svibnja 2017.

Nakon što su predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) 2. svibnja ove godine bili u posjetu Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe (HKZP), HKZP je u uzvratnom posjetu predstavio DUZS-u svoj djelokrug i aktivnosti, a u cilju razmjene informacija i ostvarenja uspješnije suradnje.

Prezentaciju je održao direktor HKZP-a Dragan Bilać, a u HKZP-ovim timu bili su i čedomil Švarc, viši stručni suradnik za posebne okolnosti te Helena Cvjetičanin, savjetnica za informiranje i odnose s javnošću.

Ravnatelj DUZS-a dr. sc. Dragan Lozančić i načelnik Državnog informacijskog i komunikacijskog sustava zaštite i spašavanja Davor Spevec zajedno su s 20-ak svojih suradnika aktivno pratili izlaganje te su tijekom i nakon prezentacije postavljena brojna pitanja na koja su odgovarali predstavnici HKZP-a. Istaknuto je kako je glavni cilj ovakvih sastanaka prepoznavanje zajedničkih točaka te je predloženo održavanje zajedničkih simulacijskih vježbi, a sve u cilju poboljšanja sustava za smanjenje rizika od potencijalno opasnih situacija i povećanja uspješnosti potrage i spašavanja.