Sporazum o suradnji HKZP-a i dva građevinska fakulteta

29. siječnja 2018.

Sporazum o znanstvenoistraživačkoj, obrazovnoj, tehničko-stručnoj i poslovnoj suradnji u području građevinarstva, arhitekture i geodezije potpisali su danas direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe Vlado Bagarić i dekani Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Boris Trogrlić i Građevinskog fakulteta Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Damir Varevac.
 
Tim se sporazumom postavlja okvir za dugoročnu suradnju između dvaju fakulteta i HKZP-a na obrazovnim, razvojnim, znanstvenoistraživačkim, inovacijskim te stručnim aktivnostima iz područja djelatnosti dvaju fakulteta, a koji mogu znatno pridonijeti uspješnom ostvarenju razvojnih planova HKZP-a.
 
Potpisnici su iskazali interes za suradnju, osobito u istraživačko-razvojnim projektima, studijama i ekspertizama zasnovanim na znanstveno-stručnim kompetencijama tih dvaju fakulteta, s ciljem usavršavanja tehničko-tehnoloških rješenja u HKZP-u, prijave i realizacije zajedničkih istraživačkih, razvojnih i inovacijskih projekata financiranih iz domaćih i međunarodnih izvora.
 
Također, iskazan je interes za organizaciju znanstveno-stručnih skupova, radionica i seminara zajedničkog znanstveno-istraživačkog rada iz područja građevinarstva, arhitekture i geodezije te izradu i objavljivanje znanstvenih i stručnih radova zajedničkog sudjelovanja na međunarodnim i domaćim znanstvenim skupovima.
 
Postoji interes i za obrazovanje radnika HKZP-a kroz stručne seminare, radionice, predavanja te poslijediplomske specijalističke i doktorske studije, kao i za provođenje specijaliziranih programa namijenjenih studentima završnih godina dvaju fakulteta te izradu završnih i diplomskih radova.