Priznanje „Izvrsnost u izazovima“ za brigu o zaposlenicima i tijekom pandemije

Centar oblasne kontrole Zagreb
4. kolovoza 2020.
Centar oblasne kontrole Zagreb

Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP) dobila je priznanje „Izvrsnost u izazovima“ koje se dodjeljuje kompanijama koje su pokazale kvalitetno upravljanje ljudskim resursima i brigu o zaposlenicima i tijekom pandemije bolesti COVID-19.

Uz isticanje važnosti fokusa na zaposlenike, cilj je priznanja i razmjena inicijativa i dobrih praksi koje su mnoge kompanije pokrenule u tom razdoblju punom izazova i nepredvidivih okolnosti.

Priznanje je HKZP-u zajedno s još osam kompanija dodijelila vodeća hrvatska tvrtka za savjetovanje u ljudskim resursima Selectio.

Kompanije koje su nositelji tog priznanja prošle su kroz nezavisnu evaluaciju svojih praksi upravljanja ljudskim resursima i to u područjima: agilnost i prilagodljivost kompanije, način organizacije rada i komunikacije sa zaposlenicima tijekom krize, inicijative pokrenute s ciljem osiguranja fizičkog zdravlja, sigurnosti i dobrobiti zaposlenika te tehnološka spremnost kompanije za nove načine rada.

Tijekom pandemije HKZP je posvetio mnogo pažnje dobrobiti svojih zaposlenika – omogućena je besplatna psihosocijalna pomoć za sve zaposlenike, pokrenuta je inicijativa “Otvoreno o…” kojom su obuhvaćene brojne teme u vezi s mentalnim zdravljem te je izrađen plan kontinuiteta pružanja usluga u zračnoj plovidbi u sklopu kojeg su napravljeni scenariji za nesmetani nastavak rada u slučaju zaraze kontrolora zračnog prometa i ostaloga operativnog osoblja.