Održana radionica o socijalnom dijalogu u FAB CE-u

12. prosinca 2013.
U organizaciji HKZP-a u Zagrebu je danas održana radionica o socijalnom dijalogu u FAB CE-u pod predsjedanjem Dragana Bilaća, direktora HKZP-a, kao predsjedavajućeg Povjerenstva direktora FAB CE-a (CEOC) i supredsjedanjem Petera Biroa iz Udruženja sindikata FAB CE-a koji okuplja tehničko osoblje iz Austrije, Češke, Mađarske i Slovačke. 

Na skupu je sudjelovalo 25 sudionika iz pet pružatelja usluga u FAB CE-u, a radnike je predstavljalo sedam sindikata.

U svom pozdravnom govoru direktor Bilać je izrazio zadovoljstvo ponovnom uspostavom socijalnog dijaloga u FAB CE-u, s obzirom da je posljednji forum o socijalnom dijalogu održan prije više od godinu dana. Najavio je da će FAB CE strategija biti dovršena početkom 2014., a novi strateški plan temeljit će se na tzv. freemove scenariju i kao najvažniji dio uspostavit će zračni prostor slobodnih ruta u cijelom FAB CE-u.

Program menadžer Ivan Hubert predstavio je status FAB CE projekata i najnovijih postignuća, a predsjedavajući povjerenstava za ljudske potencijale Zoran Jakšić i tehniku Michael Loeffler mogućnost utjecaja potencijalnih društvenih pitanja u FAB CE projektima na zaposlene u pružateljima usluga.

Svi sudionici radionice naglasili su važnost suradnje i aktivnog sudjelovanja svih socijalnih partnera u FAB CE-u u svjetlu procesa reforme europskog upravljanja zračnim prometom kroz SES 2+ inicijativu koja ima za cilj ubrzanje procesa primjene SES regulative, posebno u pogledu ciljeva vezanih uz troškovnu učinkovitost, uspješnost i rascjepkanost europskog zračnog prostora.

Najavljen je idući forum o socijalnom dijalogu u FAB CE-u koji bi se trebao održati u travnju 2014. u Pragu.