Izaslanstvo HVU-a u posjetu HKZP-u

14. veljače 2017.
Izaslanstvo Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) na čelu s general-pukovnikom Slavkom Barićem, zapovjednikom HVU-a, posjetilo je danas Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe (HKZP) te s direktorom Draganom Bilaćem i suradnicima razgovaralo o mogućnostima suradnje.

Suradnja je prije svega moguća u vidu posjeta njihovih instruktora i polaznika određenih nastavnih programa HKZP-u, kao i eventualnog angažmana HKZP-a u nastavnom programu kroz predavanja.

Nakon opće prezentacije poslovanja HKZP-a s posebnim osvrtom na civilno-vojnu suradnju, izaslanstvo HVU-a posjetilo je simulator za osposobljavanje kontrolora zračnog prometa, Centar oblasne kontrole zračnog prometa Zagreb i dvoranu glavnog tehničkog nadzora.

Tijekom obilaska COK-a, predstavnici HVU-a susreli su se i s pripadnicima MORH-a koji u HKZP-u rade u Jedinici za upravljanje zračnim prostorom (AMC) i sudjeluju u fleksibilnom upravljaju zračnim prostorom za potrebe civilnih i vojnih korisnika.

U izaslanstvu HVU-a su uz zapovjednika Barića bili brigadir Miro čolić, prodekan za vojnu izobrazbu i brigadir Dražen Jožef, načelnik Ureda zapovjednika, dok su ispred HKZP-a sastanku nazočili Mihajlo Jelisavčić, direktor Sektora upravljanja zračnim prometom, Hrvoje Filipović, direktor Sektora vojnih zadaća i Vladimir Bračević, izvršni direktor Oblasne kontrole zračnog prometa.