HKZP ponovo dobio plaketu „Zlatna kuna“

15. prosinca 2015.
Drugu godinu zaredom Hrvatska kontrola zračne plovidbe dobitnik je plakete „Zlatna kuna“ za 2014. u kategoriji velikih trgovačkih društava u Zagrebačkoj županiji, a ovo priznanje HGK-Komore Zagreb danas je na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća od župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića primio direktor HKZP-a Dragan Bilać.
 
Zapažene financijske rezultate HKZP je ostvario i prošle godine pokazavši izvrsnost u svim segmentima poslovanja, istaknuo je dr. sc. Zlatan Fröhlich, predsjednik HGK-Komore Zagreb, dodajući da je HKZP  potvrdio da je ne samo kompanija od strateškog nacionalnog interesa, već i uspješan gospodarski subjekt koji ostvaruje respektabilne poslovne rezultate. 
 
Poslovnu 2014. godinu HKZP je sa 704 zaposlenih završio s ukupnim prihodom od oko 705 milijuna kuna, pri čemu je 91% prihodovano kroz izvoz, dok je dobit iznosila 19,7 milijuna kuna. Posebni naglasak stavljen je i na kontinuirano održavanje i unapređivanje postojećih sustava i opreme te na projektiranje novih sustava. Tako je u prošloj godini instaliran novi sustav za upravljanje zračnim prometom temeljen na najnovijoj verziji COOPANS softvera, čime je usklađeno upravljanje zračnim prometom u pet članica COOPANS suradnje. 
 
Dobitnik ovog priznanja u kategoriji velikih trgovačkih društava u gradu Zagrebu je Mlinar d.d., a u ime svih nagrađenih Komori Zagreb zahvalio je direktor HKZP-a.