Godina dana od potpisivanja Povelje prijateljstva “Velika Gorica – Grad zrakoplovstva”

5. srpnja 2017.
Projekt “Velika Gorica – Grad zrakoplovstva” uspješno je zaživio samo godinu dana od potpisivanja Povelje prijateljstva. Tom prigodom su se ponovno okupili svi subjekti zrakoplovnih djelatnosti koji djeluju na području toga grada, odnosno predstavnici Hrvatske kontrole zračne plovidbe, Međunarodne zračne luke Zagreb, Croatia Airlinesa, Zrakoplovno-tehničkog centra, Veleučilišta Velika Gorica, Zrakoplovne tehničke škole, Turističke zajednice Velike Gorice, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva I protuzračne obrane i brojni drugi.

Najveći rezultat tog projekta je prvi “AIRVG 2017”, održan u svibnju ove godine, s više od 10.000 posjetitelja koji su na jednom mjestu mogli vidjeti sve sastavnice zrakoplovne djelatnosti.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić zahvalio je svima uključenima u ovaj projekt i najavio nastavak održavanja ove manifestacije. Ukazao je kako Grad Velika Gorica s glavnom hrvatskom zračnom lukom na svom području, civilnim i vojnim zrakoplovstvom koje djeluje na području grada, tradicijom u zrakoplovstvu, značajnim udjelom radnog stanovništva u djelatnostima zračnog prometa, efektima zračnog prometa na gospodarstvo i prihode Grada i stanovnika, obrazovnim sustavom radnog kadra za zračni promet, komercijalnim djelatnostima koje egzistiraju uz zrakoplovstvo te ukupno najvećom koncentracijom zrakoplovnih djelatnosti na području jedne jedinice lokalne samouprave, definitivno se potvrđuje kao zrakoplovno središte Hrvatske.

Direktor HKZP-a Dragan Bilać ponosno je istaknuo kako je upravo HKZP prije godinu dana bio domaćin potpisivanja Povelje prijateljstva te pohvalio projekt koji uspješno spaja sve subjekte zrakoplovne industrije kao i zaljubljenike u zrakoplovstvo. U tom smislu najavio je da će HKZP nastaviti pružati podršku tom projektu za koji vjeruje da će potaknuti i rast industrije te veće zanimanje ljudi da se uključe u njihov rad.

HKZP je na svom štandu na “AIRVGu 2017” predstavio svoju djelatnost kao i mogućnost zapošljavanja, što je izazvalo veliko zanimanje brojnih posjetitelja.

Na sastanku je zaključeno da će se manifestacija “AIRVG” održati i iduće godine što ostavlja dovoljno vremena za kvalitetnu prirpremu kako bi program bio što bogatiji I raznovrsniji. Kao dodana vrijednost manifestacije bili su brojni izlagači OPG-ova i drugih malih obrta koji su prepoznali svoju priliku da predstave svoje proizvode i usluge, čime će doprinijeti gospodarskom rastu ovoga kraja, privlačenju novih investicija, jačanju poduzetničke klime te, najznačajnije, stvaranju novih radnih mjesta.