Eamonn Brennan novi generalni direktor EUROCONTROL-a

16. lipnja 2017.

Stalna komisija Europske agencije za sigurnost zračne plovidbe (EUROCONTROL) imenovala je direktora irskog pružatelja usluga u zračnoj plovidbi (Irish Aviation Authority) Eamonna Brennana za novog generalnog direktora EUROCONTROL-a. Tu dužnost preuzet će od 1. siječnja 2018. godine od Franka Brennera kojemu istječe petogodišnji mandat.

“Eamonn Brennan jedan je od vodećih ljudi u europskom zrakoplovstvu. Njegovo menadžersko iskustvo i razumijevanje izazova u sustavu upravljanja zračnim prometom bit će neprocjenjivo u daljnjem radu EUROCONTROL-a, kao odgovor na rastuće potrebe svih korisnika, te podrška punoj implementaciji Jedinstvenog europskog neba (SES) u paneuropskom kontekstu”, istaknuo je, u ime 41 članice, predsjednik Stalne komisije Eurocontrola i generalni direktor Agencije za civilno zrakoplovstvo Poljske Piotr Samson.

“Nadam se da će moje iskustvo biti povezujuća snaga za Europu i EUROCONTROL u ostvarivanju sigurnog razvoja i rasta europskog zrakoplovstva u sljedećih 5 godina”, rekao je Brennan.

IAA (Irska), je uz Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe, švedski LFV, danski Naviair i Austro Control, članica COOPANS-a – jedinstvene organizacije pet pružatelja usluga u zračnoj plovidbi koji u suradnji s Thalesom koriste i stalno moderniziraju jednaki napredni ATM sustav.