AMC Portal predstavljen na konferenciji ICUAS ’22

23. lipnja 2022.

U sklopu konferencije ICUAS ’22 (The 2022 International Conference on Unmanned Aircraft Systems), koja se održava od 21. do 24. lipnja 2022. u Dubrovniku, Hrvatska kontrola zračne plovidbe sudjeluje kao izlagač i sponzor natjecanja studenata u gašenju požara pomoću bespilotnih zrakoplova.

ICUAS je međunarodni znanstveni skup koji okuplja brojne svjetske stručnjake iz akademije i industrije u području bespilotnih zrakoplova, čiji je ovogodišnji organizator i pokrovitelj Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER). Cilj skupa je potaknuti dijalog, razmjenu znanja i iskustava između korisnika bespilotnih zrakoplova i pružatelja usluga te pružiti svim zainteresiranim stranama priliku za uspostavljanje nove suradnje.

Predstavnici HKZP-a na konferenciji su predstavili sustave za upravljanje zračnim prostorom AMC Portal i AMC Portal Mobile. Također, svim zainteresiranim posjetiteljima izložbenog prostora HKZP-a pružili su uvid u legalno obavljanje letačkih operacija sustavima bespilotnih zrakoplova u Hrvatskoj u skladu s ograničenjima i zahtjevima europske i nacionalne regulative.