AMC Portal na konferenciji ASDA 2019

10. travnja 2019.
Na petom izdanju Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije (Adriatic Sea Defense & Aerospace 2019 – ASDA 2019), koja se održava od 10. do 12. travnja 2019. u Spaladium Areni u Splitu, Hrvatska kontrola zračne plovidbe predstavlja jedinstvene alate za upravljanje zračnim prostorom koji se operativno koriste u Republici Hrvatskoj  AMC Portal i aplikaciju AMC Portal Mobile.
 
AMC Portal je centralizirani web-alat za informiranje o trenutačnom statusu i planiranim aktivnostima u zračnom prostoru, dok njegova mobilna verzija operaterima bespilotnih zrakoplova omogućuje jednostavnu i brzu rezervaciju zračnog prostora s krajnjim ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u zračnom prostoru.
 


Na ovogodišnjoj ASDA-i predstavit će se 185 izlagača (110 inozemnih i 75 hrvatskih), što je dosad najveći broj izlagača na toj međunarodnoj izložbi vojne opreme i naoružanja. Riječ je o najvećoj izložbi na ovim prostorima koja je postala tradicionalna manifestacija i uvrstila se u kalendar međunarodnih vojnih izložbi u svijetu.