Završen tečaj “Osnovne tehnologije zračnog prometa”

30. listopada 2015.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe po prvi put je provela osnovnu obuku časnika za navođenje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i predavača iz Središta za obuku Rudolf Perešin u Zadru.
 
Tečaj „Osnove tehnologije zračnog prometa“ uspješno je završilo devet polaznika i steklo znanje iz svih područja upravljanja zračnim prometom, a proveli su ga djelatnici HKZP-a.
 
Na današnjoj završnoj svečanosti u vojarni Pleso diplome su polaznicima uručili direktor HKZP-a Dragan Bilać i zapovjednik HRZ-a i PZO-a general-bojnik Dražen Ščuri.
 
Osposobljenost operativnog osoblja za provedbu zadaća nadzora i kontrole zračnog prometa u zračnom prostoru Republike Hrvatske nužno je provoditi u skladu sa zahtjevima međunarodnih i nacionalnih propisa i standarda te osigurati sigurno i stručno obavljanje dužnosti. Osim toga, u provedbi zadaća zračnog motrenja i navođenja u RH nužna je koordinacija između operativnog osoblja postrojbi HRZ-a i PZO-a i HKZP-a, kojom se osiguravaju potrebne informacije o stanju u zračnom prostoru i omogućava upravljanje situacijom u zračnom prostoru.