Sastanak upravljačke skupine COOPANS-a

14. ožujka 2013.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe, predvođena direktorom Draganom Bilaćem, na redovnom je sastanku Upravljačke skupine COOPANS-a (CSG) s ostalim COOPANS partnerima (ACG, IAA, LFV i Naviair) odobrila pregovore s tvrtkom Thales Air Systems za tri nove zajedničke narudžbe: Dorada i održavanje, Usklađivanje i definiranje nadogradnji te Predoperativni razmještaj nadogradnji B2.4 i B2.5.

Narudžbe predstavljaju kontinuitet uspješne COOPANS suradnje na izgradnji harmoniziranog sustava za upravljanje zračnim prometom (ATM sustav) te osiguravaju planirano puštanje u operativni rad sustava baziranog na COOPANS platformi u HKZP-u u veljači 2014. Time će HKZP postati peti pružatelj usluga u zračnoj plovidbi na jedinstvenoj ATM platformi.

Na sastanku je donesena i odluka da se Stig Brandwold (LFV) imenuje novim voditeljem Radne skupine za upravljanje projektom COOPANS (COOPANS Management Group – CMG) te predstavnik pravne osobe COOPANS. Dosadašnji dugogodišnji voditelj, Rolf Norman (LFV), je nakon iznimno uspješnog upravljanja CMG-om najavio zasluženi odlazak u mirovinu.