Potpisan Sporazum o suradnji s FSB-om

HKZP i FSB logotipovi
9. lipnja 2021.
HKZP i FSB logotipovi

Sporazum o znanstvenoistraživačkoj, obrazovnoj, tehničko-stručnoj i poslovnoj suradnji potpisali su 9. lipnja 2021. direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP) Vlado Bagarić i dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB) u Zagrebu prof. dr. sc. Dubravko Majetić.

Tim se sporazumom postavlja okvir za dugoročnu suradnju na obrazovnim, razvojnim, znanstvenoistraživačkim, inovacijskim i stručnim aktivnostima koje mogu znatno pridonijeti uspješnom ostvarenju razvojnih planova HKZP-a.

Između institucija postoji interes za suradnju, osobito u istraživačko-razvojnim projektima, studijama i ekspertizama zasnovanim na znanstveno-stručnim kompetencijama s ciljem usavršavanja tehničko-tehnoloških rješenja u HKZP-u, prijave i realizacije zajedničkih istraživačkih, razvojnih i inovacijskih projekata financiranih iz domaćih i međunarodnih izvora.

Također, iskazan je interes za organizaciju znanstveno-stručnih skupova, radionica i seminara zajedničkog znanstvenoistraživačkog rada te izradu i objavljivanje znanstvenih i stručnih radova te zajedničkog sudjelovanja na međunarodnim i domaćim znanstvenim skupovima.