Potpisan Okvirni sporazum o suradnji s FER-om

3. srpnja 2013.

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP) sklopili su danas Okvirni sporazum o suradnji kojeg su potpisali dekan FER-a prof. dr. sc. Nedjeljko Perić i direktor HKZP-a Dragan Bilać.

FER je vodeća hrvatska visokoškolska i istraživačka ustanova u području elektrotehnike, računarstva i informacijsko-komunikacijske tehnologije. Budući da HKZP u svom poslovanju veliku pažnju posvećuje stalnoj modernizaciji u skladu s europskim standardima interoperabilnosti, ovim Sporazumom otvorena su vrata zajedničkom pristupu u razvoju i implementaciji novih tehnologija, te uopće istraživanju i obrazovanju u ovim atraktivnim domenama.

HKZP na ovaj način potvrđuje i svoje opredjeljenje ka jačanju suradnje znanstveno-istraživačke djelatnosti s gospodarstvom u Republici Hrvatskoj, u cilju ostvarenja zamjetnih rezultata u tržišnim uvjetima Jedinstvenog europskog neba (Single European Sky – SES).

Potpisanim Sporazumom definiraju se načela dugoročne suradnje između FER-a i HKZP-a: 

  • na projektima istraživanja, razvoja i obrazovanja iz područja djelatnosti FER-a koji mogu značajno pridonijeti uspješnosti ostvarenja razvojnih planova HKZP-a; 

  • na projektima modernizacije tehničkih sustava zračne plovidbe u HKZP-u, a koji mogu pridonijeti istraživačkim, razvojnim i obrazovnim procesima FER-a; 

  • u ostalim aktivnostima koje mogu biti od obostranog interesa.