Posjet direktora CANSO Europa HKZP-u

23. srpnja 2014.
U dvodnevnom posjetu HKZP-u, Guenter Martis, direktor Europskog ureda CANSO-a (Međunarodne organizacije pružatelja usluga u civilnoj zračnoj plovidbi) susreo se s menadžmentom koji ga je upoznao s radom i međunarodnim okruženjem, planovima i aktivnostima tvrtke u području međunarodne i regionalne suradnje.

Posjetio je i Centar oblasne kontrole zračnog prometa, toranj aerodromske kontrole Zagreb, simulator za obuku kontrolora, kao i tehnološka postrojenja koja omogućavaju nesmetani rad svih ovih sustava.

Tijekom posjete razmijenjeni su pogledi i iskustva vezani uz promjene koje se u području pružanja usluga u zračnoj plovidbi događaju u Europi, u regiji, kao i one koje donose funkcionalni blokovi zračnog prostora. Direktor Martis je izrazio zadovoljstvo aktivnostima i osposobljenošću HKZP-a te pozvao na njegovu veću uključenost u tijelima CANSO-a.    

CANSO je osnovan 1996., a njegovi članovi danas pružaju usluge za više od 85% svjetskog zračnog prometa. HKZP je 31. i najmlađi član od 2014., a Europski regionalni ured CANSO-a je najbrojniji i najaktivniji dio te organizacije.