Izvršni direktor EASA-e posjetio HKZP

28. listopada 2016.

Patrick Ky, izvršni direktor Europske agencije za sigurnost zračnog prometa (EASA), tijekom dvodnevnog boravka u Hrvatskoj posjetio je danas Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe (HKZP).
 
Tijekom posjeta Patrick Ky susreo se s direktorom HKZP-a Draganom Bilaćem i suradnicima, uključujući Mihajla Jelisavčića, direktora Sektora upravljanja zračnim prometom, Darija Grgurića, direktora Sektora zrakoplovno-tehničkog sustava, Damira Poleša, voditelja Ureda za sigurnost i kvalitetu i Ante-Tonija Franića, voditelja sustava upravljanja sigurnošću.
 
U njegovoj pratnji bili su Ana Dedijer iz EASA-e, Ante Lažeta, direktor Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo (HACZ), i Dinko Staničić, načelnik Sektora za zračni promet u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture (MMPI).
 
Nakon opće prezentacije poslovanja HKZP-a izvršni direktor EASA-e posjetio je Centar oblasne kontrole zračnog prometa Zagreb i dvoranu glavnog tehničkog nadzora.
 
Prije posjeta HKZP-u Patrick Ky se u HACZ-u susreo s čelnim ljudima hrvatske zrakoplovne industrije, uključujući i HKZP, a dan ranije je imao sastanak s čelnim ljudima MMPI-a i HACZ-a koji je bio i domaćin njegovog posjeta.