Hrvatska veleposlanica u Španjolskoj čestitala HKZP-u na nagradi

13. ožujka 2019.
Veleposlanica Republike Hrvatske u Španjolskoj Nj. E. Nives Malenica ugostila je danas direktora Hrvatske kontrole zračne plovidbe Vladu Bagarića sa suradnicima povodom jučerašnje dodjele nagrade Europske komisije „Jedinstveno europsko nebo 2019.“.
 
„čestitam Vama i Vašem timu na velikom priznanju koje nas čini ponosnima i zahvaljujemo na prilici da s Vama podijelimo taj važan trenutak za Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe“, istaknula je hrvatska veleposlanica u Madridu u razgovoru s direktorom HKZP-a.

Nj. E. Nives Malenica sa suradnicima je dan ranije posjetila HKZP-ov štand na 7. Svjetskom kongresu industrije upravljanja zračnim prometom koji se od 12. do 14. ožujka 2019. održava u Madridu. Radi se o najvećem svjetskom sajmu te tematike na kojem sudjeluje više od 250 izlagača iz cijelog svijeta.
 


Tom ju je prigodom direktor HKZP-a upoznao s proizvodima koje su osmislili HKZP-ovi stručnjaci, a koji su predstavljeni na sajmu. Riječ je o AMC Portalu, centraliziranom web-alatu za informiranje o trenutačnom statusu, ali i o planiranim aktivnostima u zračnom prostoru, sustavu informiranja za operativno osoblje CroVIBE te softveru za dizajn i analizu simulacijskih vježbi pod nazivom SimA. Također, direktor Vlado Bagarić istaknuo je da se HKZP prezentira i na štandu Udruženja COOPANS koje je vodeći primjer industrijskog partnerstva u Europi, a koje je isto priznanje primilo prije tri godine.