HKZP na Job Fairu

18. svibnja 2017.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP) ove je godine drugi puta sudjelovala na sajmu poslova "Job Fair" Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu. Sajam poslova održan je 17. i 18. svibnja 2017. u zajedničkoj organizaciji Centra karijera FER-a i KSET-a, a prvenstveno je namijenjen studentima FER-a i ostalih tehničkih fakulteta.

Ove godine je, uz HKZP, sudjelovalo više od 90 domaćih i stranih tvrtki. Prema upitima posjetitelja na našem štandu, potencijalne kandidate najviše je zanimalo zapošljavanje u domeni programiranja, odnosno ljetna praksa, rad preko student servisa i pripravništvo za ona usmjerenja za koja se akademski školuju na fakultetu. O zanimanju kontrolora leta i samom tijeku osposobljavanja te što je zapravo posao kontrolora, sa studentima su razgovarali mladi kontrolori iz centra oblasne kontrole u Zagrebu (COK) zajedno s predstavnicima službe ljudskih potencijala HKZP-a.

U dijelu predstavljanja tehničkog dijela HKZP-a sudjelovala je i Mihaela Mataković iz Sektora zrakoplovno-tehničkog sustava koja je i sama završila studij FER-a te je time bila zanimljiv sugovornik mladim FER-ovcima.