Čestitka povodom Međunarodnog dana kontrolora zračnog prometa 20.10.

20. listopada 2021.

Povodom Međunarodnog dana kontrolora zračnog prometa, koji se obilježava 20. listopada, direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe Vlado Bagarić uputio je prigodnu čestitku:

Poštovane kontrolorke i kontrolori, povodom današnjeg Međunarodnog dana kontrolora zračnog prometa čestitam vam na predanom i profesionalnom obavljanju posla i zahvaljujem na svemu što činite kako bi se zračni promet odvijao sigurno.

I ovaj Međunarodni dan kontrolora nažalost obilježavamo u sjeni negativnog utjecaja pandemije na naše Društvo, no u tim okolnostima možete biti još ponosniji na činjenicu da ste svojim svakodnevnim odgovornim radom i trudom podržali redovno funkcioniranje našeg Društva koje je od iznimne važnosti za Republiku Hrvatsku.

Usprkos razvoju tehnologije, ljudski je faktor danas, a zasigurno će biti i u budućnosti, ključan dio sustava upravljanja zračnim prometom jer upravo kontrolori zračnog prometa svake minute u svakom dijelu dana vode brigu o tome da putnici i teret sigurno dođu do svog odredišta. Te vrlo važne i odgovorne uloge trebamo biti svjesni, ali na nju istovremeno i biti maksimalno ponosni.

Zbog toga smatram iznimno važnim za cijelu struku i naš sustav konačno uspostavljanje cjelovitog nacionalnog sustava osposobljavanja kontrolora zračnog prometa. Zahvaljujući tome prvi put u samostalnoj Hrvatskoj imamo priliku sami razvijati postojeća i nova znanja u struci, imati pod potpunom kontrolom proces osposobljavanja naših novih kolega, ali i priliku postati centar znanja u široj regiji. Već dugo nemam dvojbe oko toga da mi to možemo, sada smo samo dobili priliku to svima i pokazati. I uvjeren sam da ćemo je iskoristiti!

Hvala vam na svemu i želim vam od srca uspješan i siguran VAŠ dan!