Čestitka povodom Međunarodnog dana kontrolora zračnog prometa 20.10.

19. listopada 2022.

Povodom Međunarodnog dana kontrolora zračnog prometa, koji se obilježava 20. listopada, direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe Vlado Bagarić uputio je prigodnu čestitku:

Poštovane kontrolorke i kontrolori,

povodom Međunarodnog dana kontrolora zračnog prometa čestitam vam što 24 sata dnevno, 7 dana tjedno i 365 dana godišnje predano i stručno omogućavate siguran i učinkovit zračni promet nad hrvatskim nebom.

Ove se godine u svijetu obilježava sto godina od uspostave kontrole zračnog prometa i premda je riječ o mladoj profesiji, posao kontrolora zračnog prometa danas se smatra jednim od najizazovnijih, koji zahtijeva posjedovanje posebnih vještina, znanja i sposobnosti. Upravo je stoga vaša uloga, pored ostalih dionika u zračnom prometu, ključna i daje garanciju svima koji koriste naš zračni prostor da će dobiti najbolju i najkvalitetniju uslugu.

Nakon što smo uspostavili cjeloviti sustav osposobljavanja svih vrsta kontrolora zračnog prometa, svoje školovanje ovih su dana uspješno završili prvi oblasni, a prije njih i prilazni i toranjski kontrolori koji su u potpunosti osposobljeni u našoj kompaniji, na što trebamo biti ponosni. Svih tih iznimnih rezultata ne bi bilo bez vas jer ste upravo svojom profesionalnošću i zalaganjem doprinijeli ostvarenju tog za nas povijesnog postignuća. 

No tu nećemo stati, već idemo s izgradnjom višenamjenskog centra u Zadru koji će biti tehnološki najnapredniji u ovom dijelu Europe i gdje ćemo, između ostalog, osposobljavati kandidate za to odgovorno zanimanje za naše potrebe, kao i otvoriti mogućnost školovanja za sve kojima je to potrebno.

Nikako ne smijemo zaboraviti da je ulaganje u čovjeka najveća vrijednost i da je u središtu svega uvijek čovjek zbog čega posebnu pozornost stavljamo na obrazovanje i cjeloživotno učenje jer se samo na taj način može postići prava svrha. Naše opredjeljenje jest i uvijek će biti usmjereno k tom cilju.

Na kraju zajedno s ostatkom menadžmenta želim izraziti zahvalnost svakome od vas. Vjerujem da ćemo i dalje nastaviti uspješno raditi i zajedno odgovoriti na izazove promovirajući svoju ulogu u hrvatskom i međunarodnom zrakoplovstvu.