HKZP na AIRVG-u 2018

19. svibnja 2018.
Zajedno s ostalim potpisnicima Povelje prijateljstva, Hrvatska kontrola zračne plovidbe predstavila se i ove godine na izložbenom prostoru u okviru Zrakoplovnog dana u Velikoj Gorici, manifestaciji pod nazivom AIRVG 2018, koji je održan drugi put s ciljem promocije zrakoplovstva u Hrvatskoj te Velike Gorice kao „Grada zrakoplovstva“.
 
HKZP je ove godine bio generalni pokrovitelj događanja, a na promidžbenom štandu posjetitelji su se mogli informirati o zanimanju kontrolora zračnog prometa i AMC portalu kao web alatu za informiranje svih korisnika zračnog prostora.

AIRVG 2018 okupio je brojne posjetitelje koji su mogli uživati u letačkom i izložbenom zrakoplovnom programu, kao dio Dana otvorenih vrata Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, uz sudjelovanje Ministarstva unutarnjih poslova, hrvatskih aeroklubova i gospodarskih subjekata.
 
Posebnost je što je ove godine Zrakoplovno-tehnički centar otvorio vrata svojih hangara za građane koji su mogli zaviriti u svijet održavanja zrakoplova. Zanimljiv je bio i letački program koji je predvodilo Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i akrogrupa „Krila Oluje“ te drugi zrakoplovi koji su svojim vratolomijama ostavili bez daha male i velike.