HKZP dobitnik plakete „Zlatna kuna“

17. prosinca 2014.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe dobitnik je plakete „Zlatna kuna“ kao najuspješnije trgovačko društvo u Zagrebačkoj županiji u 2013. godini u kategoriji velikih trgovačkih društava, a ovo priznanje HGK-Komore Zagreb danas je primio direktor HKZP-a Dragan Bilać na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća.
 
HKZP sa 737 zaposlenih ostvario je 2013. ukupan prihod od 642,2 milijuna kuna, a udio izvoza od 91,5 posto, dok je dobit poslovne godine iznosila 1,8 milijuna kuna. Unatrag tri godine HKZP je u razvoj investirao ukupno 456 milijuna kuna, od čega 101,6 milijuna kuna u 2013.

Stalan porast prometa uz izuzetno zalaganje zaposlenika na kojima je velika odgovornost, te ostvareni financijski rezultati potvrda su poslovne izvrsnosti HKZP-a kojoj je Komora Zagreb dodijelila plaketu „Zlatna kuna“, stoji u obrazloženju Komore.

Kriteriji izbora najboljih uključili su financijsku, tehnološku i inovativnu izvrsnost, mjerljivu ukupnim prihodom, ulaganjem u razvoj te izvozom, novim proizvodima i zapošljavanjem, što sve utječe na povećanje konkurentnosti svake tvrtke, istaknuo je dr.sc. Zlatan Frölich, predsjednik HGK-Komore Zagreb.

Dobitnik ovog priznanja u kategoriji velikih trgovačkih društava u gradu Zagrebu je Ericsson Nikola Tesla d.d., čija je predsjednica Uprave Gordana Kovačević zahvalila Komori Zagreb uime svih laureata.