Godišnje izvješće za 2018. u znaku Vatrenih

16. srpnja 2019.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe posvetila je svoj godišnji izvještaj Annual Report 2018 povijesnom uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu ilustrirajući ga fotografijama Vatrenih iz Rusije i s njihovog povratka u domovinu. 
 
Prije godinu dana dobrodošlicu im je poželio Boris Mrkonja, prilazni radarski kontrolor i zamjenik rukovoditelja Centra oblasne kontrole zračnog prometa, koji je 1998. vodio brončanu hrvatsku nogometnu reprezentaciju na povratku iz Francuske u Hrvatsku.
 
„Dragi naši Vatreni, sudionici hrvatske nogometne oluje „Rusija 2018.“, Hrvatska kontrola zračne plovidbe vas s ponosom pozdravlja i želi vam dobrodošlicu u hrvatski zračni prostor. Hvala na iskazanom zajedništvu i još samo jedna riječ: NEOPISIVO“, poručio im je Mrkonja.  
 
Povijesna 2018. bila je godina hrvatskog nogometa, ali i rekordna za Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe kao i za zrakoplovstvo u Hrvatskoj. Kontrolori zračnog prometa prihvatili su 640 tisuća letova zrakoplova, što je porast od više od 10 posto u odnosu na godinu ranije. Dvoznamenkasti rast prometa donio je i povećanje prihoda od gotovo 9 posto u odnosu na 2017., odnosno prihodi su iznosili 114,5 milijuna eura.
 
U svom uvodnom obraćanju u godišnjem izvješću za 2018. direktor HKZP-a Vlado Bagarić zahvalio je svim zaposlenicima na doprinosu najuspješnijoj godini u povijesti poduzeća, što pokazuje snagu tima kao važnog faktora u ostvarivanju daljnjih uspjeha usprkos svim izazovima, zaključio je direktor HKZP-a.