Hrvatska kontrola zračnog prostora
EN
17
16.07.2019.

Godišnje izvješće za 2018. u znaku Vatrenih

Godišnje izvješće za 2018. u znaku Vatrenih Hrvatska kontrola zračne plovidbe posvetila je svoj godišnji izvještaj Annual Report 2018 povijesnom uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu ilustrirajući ga fotografijama Vatrenih iz Rusije i s njihovog povratka u domovinu. 
 
Prije godinu dana dobrodošlicu im je poželio Boris Mrkonja, prilazni radarski kontrolor i zamjenik rukovoditelja Centra oblasne kontrole zračnog prometa, koji je 1998. vodio brončanu hrvatsku nogometnu reprezentaciju na povratku iz Francuske u Hrvatsku.
 
„Dragi naši Vatreni, sudionici hrvatske nogometne oluje „Rusija 2018.“, Hrvatska kontrola zračne plovidbe vas s ponosom pozdravlja i želi vam dobrodošlicu u hrvatski zračni prostor. Hvala na iskazanom zajedništvu i još samo jedna riječ: NEOPISIVO“, poručio im je Mrkonja.  
 
Povijesna 2018. bila je godina hrvatskog nogometa, ali i rekordna za Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe kao i za zrakoplovstvo u Hrvatskoj. Kontrolori zračnog prometa prihvatili su 640 tisuća letova zrakoplova, što je porast od više od 10 posto u odnosu na godinu ranije. Dvoznamenkasti rast prometa donio je i povećanje prihoda od gotovo 9 posto u odnosu na 2017., odnosno prihodi su iznosili 114,5 milijuna eura.
 
U svom uvodnom obraćanju u godišnjem izvješću za 2018. direktor HKZP-a Vlado Bagarić zahvalio je svim zaposlenicima na doprinosu najuspješnijoj godini u povijesti poduzeća, što pokazuje snagu tima kao važnog faktora u ostvarivanju daljnjih uspjeha usprkos svim izazovima, zaključio je direktor HKZP-a.