Hrvatska kontrola zračnog prostora
EN
17
30.10.2015.

Završen tečaj "Osnovne tehnologije zračnog prometa"

Završen tečaj Hrvatska kontrola zračne plovidbe po prvi put je provela osnovnu obuku časnika za navođenje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i predavača iz Središta za obuku Rudolf Perešin u Zadru.
 
Tečaj „Osnove tehnologije zračnog prometa“ uspješno je završilo devet polaznika i steklo znanje iz svih područja upravljanja zračnim prometom, a proveli su ga djelatnici HKZP-a.
 
Na današnjoj završnoj svečanosti u vojarni Pleso diplome su polaznicima uručili direktor HKZP-a Dragan Bilać i zapovjednik HRZ-a i PZO-a general-bojnik Dražen Ščuri.
 
Osposobljenost operativnog osoblja za provedbu zadaća nadzora i kontrole zračnog prometa u zračnom prostoru Republike Hrvatske nužno je provoditi u skladu sa zahtjevima međunarodnih i nacionalnih propisa i standarda te osigurati sigurno i stručno obavljanje dužnosti. Osim toga, u provedbi zadaća zračnog motrenja i navođenja u RH nužna je koordinacija između operativnog osoblja postrojbi HRZ-a i PZO-a i HKZP-a, kojom se osiguravaju potrebne informacije o stanju u zračnom prostoru i omogućava upravljanje situacijom u zračnom prostoru.