Hrvatska kontrola zračnog prostora
EN
14
Zrakoplovna meteorologija Zrakoplovna meteorologija u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe pruža usluge svim korisnicima u zrakoplovstvu kojima su informacije o vremenu potrebne za planiranje i izvedbu leta ili na bilo koji način ovise o vremenu.

Naši glavni korisnici su: kontrola zračnog prometa, zračni prijevoznici, zračne luke, opće zrakoplovstvo i svi ostali koji se u zrakoplovstvu oslanjaju na vremenske uvjete.
 
Nekoliko je razina naših usluga – meteorološka motrenja i mjerenja aktualnih podataka, izrada  upozorenja i prognoza, davanje konzultacija i izdavanje meteorološke letne dokumentacije.

Sve usluge pružamo poštujući propise Organizacije za međunarodno civilno zrakoplovstvo (International Civil Aviation Organization - ICAO) i Svjetske meteorološke organizacije (World Meteorological Organization - WMO).
 
Odjel meteorološkog bdjenja - MET Office (tel. 01 6259 240) radi 24 sata, 7 dana u tjednu, a zrakoplovne meteorološke postaje su u ostalim međunarodnim zračnim lukama (Split, Pula, Dubrovnik, Zadar, Rijeka, Osijek, Brač i Lošinj).