Direktor HKZP-a Vlado Bagarić predsjeda Odborom direktora Udruženja COOPANS

COOPANS članovi
18. siječnja 2023.
COOPANS članovi

Direktor HKZP-a Vlado Bagarić sljedeće dvije godine bit će predsjedavajući Odbora direktora Udruženja COOPANS, a tu je dužnost preuzeo od Petera Kearneya, direktora irskog pružatelja usluga IAA-a, koji ju je obavljao od 2020.

Vlado Bagarić član je Odbora direktora od 2017. i raduje se vođenju Udruženja u daljnjem razvoju COOPANS-ova sustava za upravljanje zračnim prometom koji trenutačno koristi šest europskih država (Irska, Švedska, Danska, Austrija, Hrvatska i Portugal).

„Udruženje COOPANS prepoznato je kao vodeće industrijsko partnerstvo europskih pružatelja usluga u zračnoj plovidbi koje korisnicima zračnog prostora kontinuirano omogućuje niže troškove. Članovi Udruženja već su dugo godina među najučinkovitijim pružateljima usluga po pitanju različitih pokazatelja uspješnosti dok se istovremeno stalno usklađuju s europskim ciljevima. Naš cilj modernizacije zasigurno će omogućiti bolju kvalitetu i pouzdanost naših usluga bez obzira na ova izazovna vremena za europsko zrakoplovstvo. Zadovoljstvo mi je raditi u Udruženju sa svojim kolegama i drugim timovima te ovom prilikom želim zahvaliti svojim prethodnicima, a osobito Peteru Kearneyu koji je uspješno vodio COOPANS zadnje dvije zahtjevne godine“, istaknuo je Bagarić.

Vlado Bagarić nekadašnji je zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Za direktora HKZP-a došao je iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo s mjesta pomoćnika direktora za aerodrome, usluge u zračnoj plovidbi i upravljanje zračnim prometom.

Članovi COOPANS-a dijele iskustvo i zajedno rade na usklađenju i razvoju zajedničkih specifikacija opreme za kontrolu zračnog prometa. Doprinos Udruženja COOPANS realizaciji jedinstvenog europskog neba prepoznala je Europska komisija, te će ono i dalje predvoditi inovacije i usklađivanje u upravljanju zračnim prometom.