english hrvatski
Početna
Mapa weba
Linkovi
Portal(Webmail)
Kontakt
 
Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o.
O nama
Upravljanje zračnim prometom
Zrakoplovno - tehnički sustav
Zrakoplovna meteorologija
Zrakoplovno informiranje
Novosti
Produkti
Obrasci
Upitnik
Sigurnost i kvaliteta
Odnosi s javnošću
Vi ste ovdje:  Početna  |  Zrakoplovno informiranje

Zrakoplovno informiranje

Odjel zrakoplovnog informiranja (Odjel) organiziran je u okviru upravljanja zračnim prometom, a sastoji se od Odsjeka zrakoplovnih glasila, čije je radno vrijeme administrativno i Međunarodnog NOTAM ureda, koji radi neprekidno H24. U određenom području odgovornosti Odjel pruža zrakoplovne informacije neophodne za sigurnost, redovitost i učinkovitost međunarodne i domaće zračne plovidbe.


Usluga zrakoplovnog informiranja
 
Zrakoplovno informiranje obuhvaća prikupljanje, inicijalnu obradu, uređivanje, formatiranje, objavu, pohranu i distribuciju zrakoplovnih informacija u području odgovornosti.
 
Procesi rada temelje se na odredbama Zakona o zračnom prometu i pratećim pravilnicima te standardima i preporukama Međunarodne organizacije civilnog zrakoplovstva (ICAO) i Europske organizacije za sigurnost zračne plovidbe (Eurocontrol).
 
Zrakoplovne informacije/podaci pružaju se u obliku Objedinjenog paketa zrakoplovnih informacija (AIP, AIP AMDT/SUP, AIC, NOTAM i PIB, Popis važećih NOTAM-a i liste provjere) te u drugim publikacijama, kao npr. VFR priručnik.
 
Proces migracije na Europsku bazu podataka (EAD) završen je krajem 2007. Od tada Odjel pruža zrakoplovne informacije i putem sljedećih EAD modula: SDO, PAMS i INO. 

Od 2012.g. dostupan je elektronski AIP (eAIP).    
  

Print

IZDVOJENO

ZAPOŠLJAVANJE

DOGAĐANJA

 

AIS NOVOSTI

AIS KONTAKTI

AIS LINKOVI

 

Odricanje od jamstava

Copyright © 2008 Croatia Control Ltd.
Pravne napomene
Impressum
Obvezni podaci